Site-ul satului Mateuti
 Prima pagina Noutati Personalitati Album foto Scrie primarului Contacte
Despre satul Mateuţi
 Istoria satului
 Aşezarea geografică
 Economia
 Învăţământul
 ONG-uri
 Tineret şi Sport
 Cultura
 Religia
 
Administraţia publică
 Primăria
 Consiliul
 Organigrama
 
Activitatea consiliului
 Proiecte
 Decizii
 Dispoziţiile primarului
 Impozite şi taxe locale
 
Informaţii utile
 Licitaţii / Concursuri
 Autorizaţii / Acte emise
 Petiţii / Sesizări
 Ziarul "Glasul"
 
 
Copilărie rămasă în amintiri
21.03.2011

La Mateuți a devenit deja tradiție organizarea întîlnirii cu absolvenții. Recent, la 19 februarie au revenit în gara amintirilor patru promoții, care au absolvit școala medie generală Mateuți cu 10,15,20 și respectiv 25 de ani în urmă. A fost cu adevărat o întîlnire de suflet...

Actualii elevi din cl. IX, îndrumați de organizatorul școlii dna Oxana Mîrzenco, au prezentat un concert bogat și miezos, care a atins corzile sufletului și a răvașit paginile trecutului îndepărtat pentru unii din cei prezenți, ascultînd cu răsuflarea reținută cîntecele și poeziile dedicate absolvenților și dascălilor. De menționat şi responsabilitatea, și atitudinea elevilor care au evoluat în scenă de unii singuri, fiind conduși de doi prezentatori - Ursachi Andrei și Șeremet Nicolina.

Scenariul se intercala cu discursurile absolvenților, primelor învățătoare, diriginți și profesori. Pline de căldură și recunoștință au fost cuvîntările absolventelor Irina Nicolai (10 ani), Victoria Cucu (15 ani), Valentina Donică (20 ani). Cu un elogiu frumos la adresa corpului didactic a venit absolventul anului 1986 Mihai Mîrzenco (25 ani, actualul primar), care a menționat că cu vîrsta a înțeles la justa valoare grija părintească ce au purtat-o neobosit dascălii, îndrumîndu-i să devină putători de rafinate valori, mulțumind pentru tot ce au sădit pe parcursul anilor în fiecare elev. Plin de emoții a fost şi mesajul lui Sergiu Botnari (25 ani, actualmente preot în s. Pripiceni), care a trudit asupra cîntecului „Colegii mei” (creație proprie) și înterpretat cu deosebită dragoste, exclamînd – „am venit s-ascult a voastră soartă/ fiecare cum o poartă,...”.

Cuvînt de felicitare a rostit şi directoarea şcolii, dna Aurelia Ursachi, în care a menţionat, că trebuie să purtăm în suflet două sentimente: recunoştinţă pentru trecut şi speranţă pentru viitor.

Vorbele calde, blajine și liniștite ca de cîndva ale dnei Elena Chiriță, au răscolit adîncul anilor, aducînd în amintire momentele cele mai placute din activitatea sa de profesoară în școala din Mateuți.

Absolvenții anului 1986, care pînă în clasa a VIII au avut-o ca diriginte pe dna Eleonora Donică, au fost salutați de fiica Livia Scutaru, pedagog de profesie și ea absolventa școlii Mateuți de 33 de ani.

Cu amintiri plăcute din trecut au venit fostul director Andrei Vacaru și profesoara de l.rusă Zinaida Cucu.

Sigur că nu toți au avut posibilitate să vină la întîlnire, printre care și prima învățătoare a promoției de 10 ani, actualmente profesoară la Sămășcani , Șoldănești dna Svetlana Popa, dar fiind o profesoară bună, elevii i-au făcut o vizită a doua zi la domiciliu: Vadim Ursachi, Grigore Știrbu, Jana Țurcan, Irina Nicolai și Tatiana Donică.

Faptul că colegii de cîndva s-au revăzut după atîțea ani a fost pentru unii o plăcere deosebită, invocînd ca asemenea măsuri au făcut o mică recreație în calea anilor, clopoțelul care a sunat amintind de anii de școală și copilărie. Mircea Soltînschii (25 ani, Glingeni, Șoldănești), Angela Cazac (20 ani, Solonceni), Alexandru Cazac (15 ani, Mateuți) și Grigore Știrbu (10 ani, azi la Ștefan Vodă), și mulți alții au adus mulțumiri pentru clipele petrecute în școala natală dnei Oxana Mîrzenco, care la rîndul ei a menționat că și absolvenții au fost receptivi și bine organizați de către Angela Cucu, Stela Donică şi Snejana Donţu.

Minodora Rusu, profesoară de l.română

Absolventi        

 
calendar Calendarul evenimentelor
  L   M   Mi   J   V   S   D  
         1 2 3 
 4 5 6 7 8 9 10 
 11 12 13 14 15 16 17 
 18 19 20 21 22 23 24 
 25 26 27 28 29 30   
 
arrow Arhiva evenimentelor
 
Noutati Ultimele noutăţi
line
21.03.2011
Copilărie rămasă în amintiri.
line
21.03.2011
Întrevedere la SA Lafarge: perspective de conlucrare.
line
08.09.2010
Sărbătoare în biografia satului.
line
11.08.2010
"La izvorul osoiencelor" – eveniment cultural de amploare.
line
arrow Arhiva noutăţilor
 
Prima pagină   |   Noutăţi   |   Personalităţi   |   Album foto   |   Scrie primarului   |   Contacte


Toate drepturile sunt rezervate.
© 2008-2010 Primăria s. Mateuţi, r-nul Rezina